Uzaktan Eğitim Sürecinde Öğrencileri Motive Etmenin Yolları

Dünyayı etkisine alan korona virüs 7'den 70'e yaşam alışkanlıklarımızda çok önemli değişikliklere yol açarken, en önemli değişikliklerden biri hiç şüphesiz uzaktan eğitime geçilmesi, örgün eğitimin tüm seviyelerinde derslerin uzaktan ve çevrim içi ortam üzerinden verilmesi oldu.

Gerek küçük yaş grubunda gerekse ergenlik dönemindeki çocukları bu sürece adapte etmek çok kolay olmayabiliyor. Evde birçok anne ve baba, bu süreçte kendilerini bir yandan da 'öğretmen' rolünde bulurken, çocuklarını derse odaklayamamaktan yakınıyor.

Korona virüs sürecinde çocuk ve ergenlerin dikkatlerini ders içeriğine odaklamalarını sağlamada ve uzaktan eğitim sürecinin tatil olmadığını fark ettirmede ebeveynlere önemli görevler düşüyor. Uzaktan ve çevrim içi verilen eğitim de sınıf ortamındaki kadar dikkat ve konsantrasyon gerektirdiği için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak ve derse katılımlarının devamını sağlamak amacıyla rehber öğretmenimiz ve branş öğretmenlerimiz tarafında eğitim seminerleri verilmiştir.

Uzaktan Eğitim Sürecinde Öğrencilere Önerilerimiz

·         Belli bir çalışma alanınız olsun.

·         Ders çalışırken yada online ders esnasında cep telefonunuzu kapatın ve tüm sosyal medya hesaplarınızdan çıkın

·         Ders saatlerinize göre günlük plan ve programlarınızı yapın.

·         Anlamadığınız konuyu öğretmeninize mutlaka sorun. Derse aktif katılın.

·         Online işlenen dersten sonra mutlaka tekrar çalışması yapın.

·         Farklı kaynaklardan öğrendiğiniz konu ile ilgili bol bol soru çözün.

·         Çözemediğiniz soruları mutlaka öğretmeninize sorun.

·         Kitap okumaktan asla vazgeçmeyin.

12.04.2021 213

12-04-202112-04-202112-04-202112-04-202112-04-2021